Pacquiao le akarta mondani a meccset

Fotó: Getty Images / Al Bello

-

HÁTTÉR

A Mayweather ellen elveszített meccsét megelőző két hétben edzeni is alig tudott vállfájdalmai miatt.


Le akartuk mondani a meccset, mert az utolsó két hétben alig tudtam edzeni

– árulta el Manny Pacquiao. Hozzátette: nem tudták elvégezni a szükséges munkát a vállam miatt. „A harmadik menettől nagy fájdalmat éreztem, és vissza kellett vennem a tempóból. Ez is része a játéknak, ezért nem akarok kifogásokat keresni. Sokkal agresszívabb kellett volna legyek, de nehéz egy kézzel bunyózni. Jeleztük a sérülést a nevadai szövetségnek, de nem engedélyezték a fájdalomcsillapító használatát és ezt tiszteletben kellett tartanunk” – árulta el a Fülöp-szigeteki bunyós.


Mayweather korábban azt mondta, szeptemberben lesz az utolsó meccse, sokak szerint Amir Khan ellen. Ezzel kapcsolatban elmondta: „Úgy döntöttem, hogy hamarosan megválok a címeimtől, mert más bunyósoknak is jár a lehetőség, hogy az övekért bunyózzanak. Hogy ki lesz a következő ellenfelem? Könyörgöm, most vertem meg Manny Pacquiaót! Nem élvezhetném ki a győzelmemet?

(via Profiboksz 1, 2)


Mayweather egyébként unalmas meccsen diadalmaskodott, Pacquiao pedig utóbb elmondta: azért nem hajrázott, mert azt hitte, nyerésre áll. A VIP-jegyek így néztek ki, Dömötör Tamás pedig elmesélte a mérkőzés kapcsán, kik voltak a huszadik század legjobb bokszolói. A mérkőzés előtt Jamie Foxx énekelte el az amerikai himnuszt, elég bénán, itt megnézheti. Las Vegas repterére pedig annyi magánrepülőgép érkezett, hogy ezt a részt le is kellett zárni egy időre. A mérkőzés humoristákat is megihletett, itt nézhet meg két vicces videót.