Pacquiao edzője nem bízik Mayweather kesztyűjében

Fotó: AFP / XAUME OLLEROS

-

A kérdés az, van-e pluszvédelem a Grant kesztyűkben.


A hétvégi Manny Pacquiao–Floyd Mayweather nagyváltósúlyú ökölvívó-vb-címmeccs előtt erősödik a pszichológiai hadviselés. Most épp Pacquiao edzője, Freddie Roach jelentette ki, hogy szeretné megnézni Mayweather kesztyűjét.

A profiboksz.hu beszámolója szerint az amerikai bokszoló Grant kesztyűket használ, melyek egyedi rendelésre készülnek, ellentétben Pacquiao Reye márkájú kesztyűjével.

„A mieinket Mexikóban gyártják futószalagon, mindig ugyanolyanok, szabványos darabok, a Top Ranknél rengeteg van belőlük. Elhoznak majd 10 párat nekünk, ebből választunk. Kicsit aggaszt, hogy vajon milyen súlyú kesztyűket csinálnak Mayweathernek, és hogy bélelik ki, hiszen tudjuk, hogy nagyon érzékenyek a kezei. Ez családi vonás náluk, mindegyikőjük elég jó ütő, de gyengék a kezeik. Nem annyira bízom ezekben az egyedi kesztyűkben, amiket Floyd viselni fog” – mondta Roach.


A május másodikán Las Vegasban zajló ütközet máris minden idők legnagyobb jegybevételét hozza. Egy ideig úgy volt, hogy a magyar Bedák Zsolt is lehetőséget kap a felvezető programban, végül Bedák mégsem lesz aznap este a ringben.