Pacquiao azt hitte, vezet, ezért nem ütötte jobban Mayweathert

Fotó: Getty Images / Jamie Squire

-

Belülről máshogy érezte, mint a pontozóbírók.


Unalmas meccsen, egyhangú pontozással verte meg az amerikai Floyd Mayweather a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót. Utóbbi viszont azért nem hajrázott nagyot a végén, mert úgy érezte: vezet. „Mindent megtettem a győzelemért. Úgy éreztem, hogy az, amit nyújtottam, elég lesz a sikerhez, de végül nem volt elég. Vissza kell még néznem a meccset” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Pacquiao. A ringben viszont még így fogalmazott: „Nagyszerű küzdelem volt. Több alkalommal is elkaptam. Láttam, ahogy megütöm.


Úgy éreztem, enyém a meccs. Mayweather rengeteget mozog, nem könnyű eltalálni őt, de uraltam az erejét. Nem erősebb másoknál, és nem nagyobb nálam. A méret egyébként sem számít. Nagyobb fickókkal is megküzdöttem már.

Mayweather saját bevallása szerint tíz lépéssel a többi bunyós előtt jár


Floyd Mayweather Istennek köszönte meg a győzelmét. „Elsőként szeretném megköszöni Istennek és a szurkolóimnak világszerte. Pokoli kemény küzdelem volt. Megemelem a kalapom Manny Pacquiao előtt, most már én is tudom, miért ő az egyik legnagyobb bokszoló. Áldott vagyok, hogy itt lehetek. Manny Pacquiao is áldott” – mondta, majd kiderült: apja tanácsa ellenére még nem vonul vissza (másodszor).


Én egy gondolkodó bokszoló vagyok, ő egy igazi, kemény harcos. Találkoznunk kellett a ringben. Az utolsó mérkőzésem szeptemberben lesz

– jelentette ki a győztes amerikai, aki arra a kérdésre, hogy megérte-e hét-nyolc évet várni erre a meccsre, így reagált: „A boksztörténelemre mindig megéri várni.” Mayweather úgy vélte, hogy sok tiszta találata volt a meccsen, miközben Pacquiao el sem érte őt. Hozzátette:


Én tíz lépéssel a többi bunyós ellőtt járok.


Lájkolj minket a Facebookon!