Pacquiao: A melegek rosszabbak az állatoknál

Fotó: AFP / TED ALJIBE

-

A Fülöp-szigeteki szenátusba tartó konzervatív keresztény bokszbajnok egy választási műsorban mondta ezt.


Óriási vihart kavart Manny Pacquiao azonos neműekre tett kijelentése, mely szerint ők „rosszabbak, mint az állatok”. A 37 éves korábbi világbajnok bokszoló jelenleg a Fülöp-szigeteki szenátusba tart, konzervatív keresztény politikusként éppen a TV5 választási videójában mondta a fentieket.


„Józan ésszel: látni a saját nemükhöz vonzódó állatokat? – kérdezte a nyolcszoros világbajnok. – Az állatok jobbak, mert megkülönböztetik a hímet a nősténytől. Ha egy férfi férfivel, egy nő nővel randizik, akkor rosszabbak az állatoknál.”

Az ország legnépszerűbb (meleg) komikusa, Vice Ganda gyorsan létrehozta a #PrayForMannyPacquiao Twitter-csatornát, ahol válaszolt is a bokszolónak: „Néhányan azt gondolják, istenként ítélhetik meg az embereket, csak mert részt vettek egy misén, és olvasták a Bibliát. A szenátusnak szakértő politikusokra és törvényhozókra van szüksége, nem pedig vak prófétákra.”

Aiza Seguerra énekesnő, aki nemrég ment hozzá egy színésznőhöz, bojkottot hirdetett Pacquiao áprilisi búcsúmeccsére, és „tudatlan, bigott képmutatónak” nevezte a bokszolót. „Lehet, hogy büszkévé tetted az országot, de ezzel a megjegyzéssel megmutattad, miért nem szabad rád szavazni” – tette hozzá.

Pacquiao Sarangani tartomány reprezentánsaként tagja a képviselőháznak, de nem túl gyakran jelenik meg személyesen, és beszédet sem mond sokat, amikor mégis, sűrűn hivatkozik a Bibliára. A mostani kijelentése utáni vitában először kitett egy képet az Instagramra magáról és a feleségéről, azzal a megjegyzéssel, hogy „inkább engedelmeskedem az Úr parancsának, mint a test vágyainak. Nem ítélek el senkit, csak kimondom a Bibliában álló igazságot.”Később mégis elnézést kért, mondván, nem akart senkit megbántani, miközben „kitartok a hitem mellett, ellenzem az azonos neműek házasságát a Biblia szavai miatt, de nem ítélem el a melegközösséget. Mindnyájatokat szeretlek az Úr szeretetével.”

Januárban a britek világbajnok bokszolója, Tyson Fury tett megjegyzéseket a nőkre és a melegekre, majd később ugyancsak elnézést kért a szavaiért.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!