Óvatosan vezessenek a Rudas fürdő környékén!

Fotó: Balkanyi Laszlo

-

Forgalomkorlátozásra kell számítani Budapest I. kerületében, a Szent Gellért rakpart Rudas fürdő előtti szakaszán szombattól december közepéig - jelentette a Budapesti Közlekedési Központ.


A korlátozás oka, hogy elkezdődik az Erzsébet híd alatt egy rövid szakaszon hiányzó árvízvédelmi fal megépítése - írták.


A munkavégzés idején a Szent Gellért rakparton az északi irányú gépjárműforgalmat a gömbsüvegsor részleges elbontásával az új villamosmegálló előtt a vágányra terelik. A munkaterület mellett, a lezárt útpályán két méter széles gyalogos-kerékpáros folyosót alakítanak ki.

A Szent Gellért rakpart déli irányú, valamint a budai alsó rakpart forgalmát a munkavégzés nem érinti - tették hozzá. A BKK azt kéri, az érintett szakaszon közlekedők fokozottan figyeljenek arra, hogy a villamosvágányra való felhajtásnál a villamosnak van elsőbbsége.


A M3-as kivezető szakaszán is korlátozzák a forgalmat

Péntek este kilenc órától szombat reggel hat óráig a Szerencs utcai kereszteződésnél tartószerkezetet építenek. Ez idő alatt csak egy forgalmi sáv lesz járható. Időszakonként - a gerenda beemelésének idejére - az éjszakai órákban körülbelül tíz-tíz percre, rendőri biztosítással lezárják az autópálya érintett szakaszát - írta a BKK.


Szombat este hét órától vasárnap reggel hét óráig a megépülő szerkezetre eszközöket telepítenek. Ekkor szintén egy forgalmi sáv lesz járható, az éjszakai órákban körülbelül tíz-tíz percre az érintett útszakaszt lezárják - olvasható a közleményben.