Ötvenezer forint jár a pénztárgépcserére

Fotó: MTI/Marjai János / MTI/Marjai János

-

A kis cégek igényelhetnek támogatást az online pénztárgépek cseréjére legfeljebb 50 ezer forint összegben.


Összesen akár 250 ezer forint támogatást is kérhetnek a kisvállalkozások a 2017 januárjától kötelező pénztárgépcserére - derül ki egy törvénytervezetből. A javaslat szerint 500 millió forint árbevétel alatt lenne jogosult egy pénztárgépcserére kötelezett cég a támogatásra. Gépenként 50 ezer forintot lehetne kérni, legfeljebb öt gépre.


A támogatást az adó- és vámhatóságnál kell kérelmezni egy erre kialakított nyomtatványon legkésőbb 2017 március 31-ig. Ez azt jelenti, hogy akár utólag is kérhető a támogatás, vagyis a már beszerzett és üzembe helyezett gép után is jár az 50 ezer forint. A támogatást az üzemeltető kapja.


Ez már nem lesz jó jövőre


Online pénztárgépeket jelenleg a nagy- és kiskereskedők, a vendéglátóipari egységek, szálláshely-szolgáltatók, gyógyszertárak kötelesek használni. Ez a kör bővül ki jövőre a gépjármű-javítási, karbantartási, gépjárműalkatrész-kiskereskedelemi, motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmi, javítási tevékenységet végzőkre, a taxisokra, a pénzváltókra, plasztikai sebészekre, diszkókra, fitnesz-termekre, masszőrökre és mosodákra.