Otthagyja a PDSZ a köznevelési kerekasztalt

-

Mendrey László, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke korábban bejelentette, tévedett, mikor leült tárgyalni. A hivatalos döntést a szakszervezet közgyűlése most hozta meg.


„Most küldtem el a levelet a miniszternek, a következő kerekasztal ülésén már nem veszünk részt” – mondta a VS.hu megkeresésére Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Hozzátette, a Civil Közoktatási Platform mellett kötelezték el magukat.

A PDSZ kezdetben bojkottot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kezdeményezett Köznevelési Kerekasztal ellen, majd pár nappal előtte mégis úgy döntöttek, részt vesznek azon, azzal a kikötéssel, hogy ha „vízgereblyézés van”, azonnal fölállnak. Nem álltak fel, az első ülés után Mendrey arról beszélt, nem voltak tabutémák, bár a meghívottak körét kevesellte.

Pár nappal később viszont közölte, tévedett, „ez a kerekasztal nem az a kerekasztal”. A VS.hu-nak azt mondta, sok bírálatot kapott, ezért változott meg a véleménye. A kiszállásról egy személyben nem dönthetett, a hivatalos fórum, a közgyűlés most mondta ki, otthagyják a kerekasztalt.

Így az a szakszervezetek nélkül folytatja munkáját: a Pedagógusok Szakszervezete már le sem ült ahhoz a tárgyalóasztalhoz.