Ötszettes ütközet után belga előny a Davis-kupában

Fotó: AFP / JOHN THYS

-

David Goffin kétszettes hátrányból fordítva győzte le Kyle Edmundot, így a házigazdánál az előny a genti döntőben.


Pályafutása során először fordított meg meccset kétszettes hátrányból David Goffin, és a világranglistán 16. játékosnak ez éppen a Davis-kupa-döntő első mérkőzésén jött össze a brit Kyle Edmund ellen.

A dél-afrikai születésű teniszező ihletetten játszott az első két játszmában, melyeket 6:3-ra és 6:1-re nyert meg. Végül azonban győzött a nagyobb rutin és a jobb a világranglistás helyezés: a 25 éves Goffin fordított, és 2 óra 47 percig tartó csatában, az utolsó szettben már gémet sem engedve győzte le a világranglistán 100., 20 éves britet.


A csalódott Kyle Edmundot vigasztalja a brit csapat kapitánya, Leon Smith


A belgiumi Gentben salakpályán megrendezett döntő kiemelt biztonsági intézkedések mellett zajlik, a Flanders Expo nevű csarnokba csak alapos motozás után lehet bejutni, a nézőtérre pedig már semmilyen táskát, csomagot nem lehet bevinni. Ugyanígy semmilyen italt sem engednek be a rendezők, viszont a szurkolók számára hatalmas büfék – egy belga kávézó és egy brit pub – állnak rendelkezésre – írja a BBC. A mérkőzést a helyszínen nézte végig a belga királyi pár is.


Eredmény:

Goffin–Edmund 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0
Később:
Rubin Bemelmans–Andy Murray
Szombaton játsszák:
Coppejans, Darcis–A. Murray, J. Murray
Vasárnap játsszák:
Goffin–A. Murray
Bemelmans–Edmund