Ötszáz munkahelyet teremt Szegeden a BP

-

Az olajipari multi budapesti szolgáltatóközpontját bővíti a csongrádi megyeszékhelyen.


A BP (British Petrol) 8 milliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban 500 új munkahelyet hoz létre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bejelentéskor azt mondta: a fiatalok itthon maradásának lehetőségét, versenyképes jövedelmet biztosító beruházáshoz a magyar kormány 1,9 milliárd forint támogatást nyújt.

Brian Puffer, a BP globális üzleti szolgáltatásokért felelős alelnöke hangsúlyozta: 2020-ig 500 magasan képzett új munkatársat alkalmaznak a szegedi szolgáltatóközpontban. Emlékeztetett arra, hogy 2009-ben Budapesten hozták létre szolgáltatói központjukat; a magyar munkatársak elkötelezettsége, kiváló munkája alapján döntöttek a magyarországi fejlesztés mellett.

Szerinte a szegedi helyszín mellett szólt a megfelelő üzleti környezet, az egyetem jelenléte, az autópályán történő könnyű megközelítés, valamint a jó együttműködés a helyi hatóságokkal.


(A címlapfotón: Botka László, Szeged szocialista polgármestere, B. Nagy László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Richard Hookway, a BP globális üzleti szolgáltatások és IT-területének operatív igazgatója.)