OTP-részvényeket vert dobra a bank egyik vezetője

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

A földvásárlásba fogott Utassy Lászlónak most jól jöhet a pénz.


A törvényes előírásoknak megfelelően az OTP, mint tőzsdei cég közleményben tudatta, hogy a bank egyik vezetője OTP-részvényeket értékesített. Az igazgatóság külső tagjáról, Utassy Lászlóról van szó, aki egyben az OTP leánybankjának, a Merkantilnak az elnök-vezérigazgatója is.


A 20 ezer darab papír 6.230 forintos átlagáron kelt el, ami 124 millió forint bevételt eredményezett. Utassy Lászlónak azonban még mindig bőven van OTP-részvénye, szám szerint több mint 287 ezer, amivel a bank 0,1 százalékos tulajdonosa.

Utassy László az állami földárverésen 164 hektárra licitált sikeresen Heves megyében, a birtok ára 103 millió forint. A család kiadásai azonban ennél többre rúgnak, mert lánya, Utassy Györgyi is tulajdonos lett, méghozzá a megyében a legnagyobb állami földdarabot hasította ki, csaknem a maximális 300 hektárt, ami további 334 millió forintba kerül. Felesége, Süveges Györgyike pedig 196 hektárra tett szert, 68 millió forintért.

A bankárnak valóban van érdekeltsége az agráriumban, a Fauna Zrt.-ben tulajdonos, amely a környéken vadásztatással foglalkozik.