Ötödször is Ronaldo az Év játékosa

Fotó: AFP / ODD ANDERSEN

-

Az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot, emellett ő lett a BL gólkirálya és legjobb futballistája is.


A Real Madrid portugál futballistája, Cristiano Ronaldo lett az Év játékosa a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél. A 32 éves Ronaldo 2008, 2013, 2014 és 2016 után ötödször érdemelte ki az elismerést.

A támadó az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot, emellett ő lett a BL gólkirálya és legjobb futballistája is. Ronaldo hétfőn este a FIFA londoni gáláján vette át a díjat.

Az idén kilencedszer átadott Puskás-díjat a francia Olivier Giroud nyerte: a 31 éves játékos azzal a skorpiórúgással szerzett találattal érdemelte ki az elismerést, amellyel január 1-jén a Crystal Palace kapuját vette be a Premier League-ben. Az Arsenal csatára első franciaként vehette át a díjat.

A FIFA futballbizottsága által kiválasztott tíz szépségdíjas gólra a szervezet honlapján lehetett szavazni, majd később már csak arra a háromra, amely addig a legtöbb voksot kapta. A másik két jelölt a venezuelai Deyna Castellanos és a dél-afrikai Oscarine Masuluke volt.