Ötletes támadásokkal verték a férfi pólósok Romániát

Fotó: MTI

-

16-8-ra győzött a Benedek-csapat a világliga európai selejtezőjének második fordulójában.


Vl-selejtező, 2. forduló:
Magyarország–Románia 16-8 (6-2, 2-3, 4-2, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Salamon, Vámos 4-4, Decker Á. 2, Bátori, Kovács G., Tóth M., Manhercz K., Mezei, Erdélyi


Gyors magyar gólokkal indult a találkozó: Salamon Ferenc, Decker Ádám, majd Vámos Márton is betalált, mire az első román válasz megérkezett (3-1). Az ellenfél ugyan minimálisra csökkentette hátrányát, ám Decker, Kovács Gábor és Tóth Márton találataival az első negyed végén négy góllal vezetett Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese (6-2).

A folytatásban Bátori Bence találatára feleltek gyorsan a vendégek, majd Vámos ötméteresből növelte tovább a magyar előnyt (8-3). A nagyszünetig akcióból és ötméteresből is betalált a román csapat, így 8-5-ös magyar vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A harmadik negyedet Vámos nagy erejű és eredményes lövése vezette be, ezután előbb Manhercz Krisztián, majd a vendégek szereztek gólt ötméteresből (10-6). Román találatra Mezei Tamás látványos centergóllal válaszolt, majd Salamon zörgette meg a hálót a vendégek kapuján (12-7).

A záró felvonás elején Salamon emberelőnyben villant, egy román találatot követően pedig ötméteresből szerezte meg negyedik gólját. Vámos egy gyors ellentámadást követően szintén négyre növelte találatai számát, a végeredményt pedig Erdélyi Balázs állította be (16-8).

„A szoros emberfogással elégedett vagyok, nagyon harciasak voltunk – értékelt Benedek Tibor a találkozó után. – A támadásainkban ötletesek voltunk, tizennégyből kilenc emberelőnyt belőttünk, ezzel nem lehet mérkőzést veszíteni.”


A magyar csapat további programja a 2015/16-os világliga európai csoportselejtezőjében:
december 1., kedd: Görögország–Magyarország
február 16., kedd: Grúzia–Magyarország
április 26., kedd: Románia–Magyarország
május 10., kedd: Magyarország–Görögország

korábban: október 20., kedd: Magyarország–Grúzia 17-10 (5-2, 5-2, 4-4, 3-2)