Otigbát elbukta a magyar válogatott

Fotó: AFP / OLAF KRAAK

-

A Heerenveen nigériai–magyar kettős állampolgárságú légiósa, Kenneth Otigba úgy döntött, hogy nem a magyar, hanem a nigériai válogatottat választja.


Sokat gondolkodtam rajta, de a szívem a nigériai válogatotté, nagy örömmel viselem majd a zöld mezt, megtiszteltetés lesz

idézi Calvin Emeka nigériai újságírót az NSO. A magyar U21-es válogatottban már szerepelt, de Egervári Sándor, Pintér Attila és Dárdai Pál szövetségi kapitányok által be nem hívott Otigba a nigériai Kadunában született, de Magyarországon nőtt fel – édesapja nigériai, édesanyja magyar.


Dárdai Pál februárban ezt mondta róla: „Ha lesz sérülés, ha probléma van, akkor biztos, hogy meg fogja kapni a behívóját, de ugyanúgy vannak még játékosok, akik ugyanúgy nagyító alatt vannak, és folyamatosan nézem őket az interneten keresztül.” Egyelőre a nigériai keretbe nem hívták be, de a pletykák szerint két újoncot válogat majd be az afrikai ország. Egyikük a holland csapat 22 éves védője lehet.

A magyar válogatott friss keretét itt éri el.


Tervünkben szerepelt, hogy megnézzük a Hollandiában játszó Kenneth Otigbát is, személyesen beszéltem vele telefonon, de ő elmondta, hogy inkább a nigériai válogatott meghívására vár. Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk neki további pályafutásához.

Dárdai Pál a keddi kerethirdetéskor


Tegnap meghívót kaptam a magyar válogatottól, ezért kellett most döntenem. Felhívott Dárdai Pál, de elmondtam neki, hogy Nigériát választom. Remélem, be fognak hívni a közeljövőben.

Kenneth Otigba az NSO-nak