Otigba nem lett volna boldog a magyar válogatottban

Fotó: Facebook / kenedy04 / Kenneth Otigba

-

Családja, barátai és ügynöke tanácsára hallgatva döntött úgy a 22 éves Kenneth Otigba, hogy a nigériai válogatottat választja.


Amint arról beszámoltunk, a holland Heerenveen nigériai–magyar kettős állampolgárságú légiósa, Kenneth Otigba úgy döntött, hogy nem a magyar, hanem a nigériai válogatottban szeretne szerepelni. A játékost Dárdai Pál szövetségi kapitány a tartalékok között szerette volna tudni a vasárnapi magyar–görög Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatottnál, ám a 22 éves védő lemondta a válogatottságot. „Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk neki további pályafutásához” – mondta az egy héttel ezelőtti kerethirdetéskor Dárdai Pál.


Otigba az afrikai Supersportnak adott interjújában elmondta: közvetlen környezete azt tanácsolta neki, hogy hallgasson a szívére, a szerint döntse el, melyik válogatott behívójára vár majd.


Egész pályafutásom során új célokat állítottam magam elé: kerüljek be a Heerenveen első csapatába, egyszer kerüljek be egy Premier League-csapatba, illetve tegyek meg mindent azért, hogy a Szuper Sasok zöld mezét magamra ölthessem. A magyar utánpótlás-válogatottakat jártam végig, de akkor még más szinten futballoztam

idézi az NSO Otigbát. A nigériai apa és magyar anya gyermekeként született Kenneth Nigériában született, de Magyarországon nőtt fel. A focista elmondta:


Most meghívót kaptam a magyar nemzeti csapatba, de a szívem mélyén tudtam, hogy nem lennék boldog, ha Magyarországot képviselném. Beszéltem édesanyámmal, a többi családtagommal és a menedzseremmel is. Mindannyian azt mondták, kövessem a szívem parancsát. A szívem pedig Nigériáért dobog.

Otigba elmondása szerint megérti azokat, akiknek nem tetszik a döntése, de nem az ő véleményük számít. „A számomra fontos emberek azt tanácsolták, hallgassak a szívemre, és így is tettem”.


Lájkolj minket a Facebookon!