Öt hónapos gyerekével ment a bika ellen a spanyol matador

-

Francisco Rivera úgy küzdött, hogy közben kislányát is tartotta. A matadorok szerint ezzel semmi gond nincs, mások is szoktak gyereket vinni az arénába. Rivera szerint "nincs biztonságosabb hely számára", a gyermekvédelmi hatóság viszont vizsgálódik.


Rivera Spanyolország egyik leghíresebb torreádora, aki eredetileg Instagram oldalán tette közzé a képet, "Carmen debütálása" címmel. Ezzel viszont felbőszítette az állatvédőket, de még a helyileg illetékes, andalúziai gyermekvédelmi hatóság is azt közölte, hogy megvizsgálja, nem történt-e törvénysértés.Nemcsak civil szervezetek és a hatóság, hanem a politika is megszólalt az ügyben. „Semmilyen körülmények között nem lehet veszélynek kitenni egy gyermeket", mondta a szociális biztonságért felelős miniszter, az esélyegyenlőségért felelős tárcavezető pedig azzal példálózott, hogy a tűzoltóknak se jutna eszébe soha az oltáshoz magukkal vinni a gyereküket, és a focisták sem a karjukon egy gyermekkel fogják kergetni a labdát.

Rivera erre úgy reagált, hogy "nincs biztonságosabb hely, mint a karom", és hozzátette: a családjában generációk óta élő szokásról van szó. A nagyapja ugyanezt tette az apjával, az apja vele, ő pedig a lányával, mondta.

Rivera apját, aki szintén híres torreádor volt, 36 éves korában halálra sebezte egy bika 1984-ben. Rivera pedig életmentő műtéten esett át tavaly, miután egy bika gyomron szúrta őt.