Ötezer hamis Bieber-cédét szórtak szét

Fotó: Europress/Getty Images/Jamie McCarthy / István Hajdu

-

Los Angelesben a tavaly megjelent Believe albumra hasonlító cédéket egy amerikai független zenész helyezte ki nagy láncok polcaira. Felhajtást akart.


A 25 éves, elektronikus vonalon mozgó Paz közölte, hogy a saját zenéje hallható a lemezen, amit a Best Buy, a Wal-Mart és a Target üzleteiben lehet megtalálni.

„Nagyon gondosak voltunk. Nagy figyelmet szenteltünk minden részletnek, mivel azt akartuk, hogy amilyen hosszan csak lehet, az üzletek polcain maradhasson” - mondta Paz. Kívülről a becsomagolt CD teljesen olyan, mint a Believe album, a borítón ott figyel maga Justin Bieber is.Paz műalkotása a korongon és az album hátsó borítóján látható - macskák, pizza és egy tacóba csomagolt kutya sapkával a fején. A CD-n a zenész saját számai vannak a From the Bottom of My Heart to Top of Your Lungs című lemezéről.

Még 2006-ban Banksy, a brit street art művész Paris Hilton cédéit cserélte ki, 500 példányt helyezett ki. Ezen saját borító és Danger Mouse-al (Brian Joseph Burton) közösen remixelt számok voltak, olyan címekkel, mint a Miért Vagyok Híres?, a Mit Tettem?, vagy a Miért is Létezem?