Ötéves szerződést írt alá Neymar a PSG-vel

Fotó: AFP / PAU BARRENA

-

Csütörtök este aláírta szerződését a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatához Neymar.


A brazil válogatott támadó öt évre kötelezte el magát a francia főváros együtteséhez, nem sokkal azután, hogy eddigi klubja, az FC Barcelona bejelentette, hogy az ottani szerződése megszűnt.

“Végtelenül boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Paris Saint-Germainhez” – idézte őt a PSG csütörtök esti közleménye. “Amióta Európába kerültem, ez a klub az egyik legversenyképesebbé és legambiciózusabbá vált. A legnagyobb kihívás, és ez az, ami motivált abban, hogy új csapattársaimhoz csatlakozzak, hogy segítsem ezt a klubot címeket nyerni, amelyekről a szurkolói álmodnak” – indokolta a váltást.

“Mérhetetlen örömmel és nagy büszkeséggel fogadjuk Neymart a Paris Saint-Germainben” – lelkendezett a PSG elnöke. Nasszer al-Helaifi a világ egyik legjobb labdarúgójaként méltatta a brazil támadót, akinek a győzni akarását, az erős karakterét és vezéregyéniségét emelte ki. “Meg vagyok győződve arról, hogy Neymar érkezésével, hűséges és lelkes szurkolóink támogatásával közelebb kerülünk legnagyobb álmaink megvalósításához” – tette hozzá.

Neymar, aki március elején, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján két góllal vette ki a részét a Barcelonának a PSG felett aratott 6-1-es győzelméből és egyben a párizsi csapat búcsúztatásából, 2022. június 30-ig szóló szerződést írt alá. Pénteken 13 órakor tart sajtótájékoztatót a Parc des Princes Stadionban, a szurkolóknak pedig az Amiens elleni szombati bajnoki mérkőzés előtt mutatják be.

A 25 éves játékos a szerda délelőtti edzésen közölte barcelonai csapattársaival, hogy a Paris Saint-Germainhez szerződik. Mivel a katalán klubnak nem állt szándékában őt elengedni, kénytelen volt a szerződése záradékában szereplő 222 millió eurós kivásárlási árra hivatkozni, s azt – valószínűleg új klubja segítségével – rendezni.

Képviselői csütörtökön kora este közvetlenül a Barcelonának fizették ki a “fájdalomdíjat”, miután délelőtt az ügyben közvetítőként szereplő spanyol liga illetékesei a pénzügyi fair play szabályainak megsértésére hivatkozva Madridban nem fogadták el a fizetési szándékot.

A kivásárlási árról szóló záradék a “károsult” klub kompenzációját szabályozza. Neymar esetében tavaly októberben, a szerződéshosszabbításkor emelkedett ez az összeg 222 millió euróra, s 2018-tól automatikusan 250 millióra ugrott volna.