Öt településnek lesz új polgármestere estére

-

Öt faluban tartanak időközi önkormányzati választást. Egy helyen lemondott, egy helyen pedig meghalt a polgármester, három képviselő-testület pedig feloszlatta magát.


A Zala megyei Rigyácon az eddigi polgármester lemondása miatt lesz időközi választás. A választásra jogosult 352 lakos négy jelölt közül választhat: indul a posztért három független jelölt, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Nógrád megyei Karancskeszin Kurunczi István polgármester halála miatt tartanak voksolást. A község vezetéséért négyen indulnak, közülük hárman függetlenként, a negyedik szintén a Magyar Munkáspárt jelöltje. A választói névjegyzékben mintegy 1500-an szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a négy képviselői helyre tízen pályáznak. A választói névjegyzékben 292-en szerepelnek.

A Pest megyei Péteriben és Tápiószentmártonban szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást.

Péteriben öt polgármesterjelölt indul: négyen függetlenként, az ötödik a Magyar Munkáspárt színeiben. A hatfős képviselő-testületbe 19-en szeretnének bejutni. A választói névjegyzékben 1805-en szerepelnek.

Tápiószentmártonban három polgármesterjelöltre lehet szavazni: egy jelölt független, egy Fidesz-KDNP-s, a harmadik a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A településen 25 független jelölt közül kerül majd ki a képviselő-testület nyolc tagja. A választói névjegyzékben 4200-an szerepelnek.