Öt településen lett új polgármester

-

Három településen is feloszlatta magát a képviselő testület, ezért új választást kellett tartani.


Az eddigi polgármestert választották újra Szabolcsbákán és Kóspallagon is. Szabolcsban a független Somogyi László, míg a Pest megyei településen a szintén független Klein Tibor maradt a polgármester. Szabolcsbákán azért tartottak időközi választást, mert tavaly november 11-én feloszlatta magát a képviselő-testület. Kóspallagon tavaly ősszel oszlatta fel magát a testület, azért írtak ki új választást.


A Somogy megyei Böhönyén érdekes helyzet állt elő: a település hat tagú képviselő-testülete tavaly júliusban feloszlatta magát, nem tudott ugyanis együttműködni a 2014 októberében polgármesternek megválasztott Zsoldos Márta Piroskával. A tavaly októberben megtartott időközi választáson a testületi tagokat sikerült megválasztani, a polgármesteri székért folytatott versengésben azonban az első helyen szavazategyenlőség alakult ki Zsoldos Márta Piroska és a korábbi településvezető, Szijártó Henrik Gyula között, így a választást meg kellett ismételni. Ezúttal Zsoldos Márta Piroska nyert.

Választást tartottak Ostoroson és Barbacson is. Előbbi településen a független jelöltként indult Böjt Lászlóra szavaztak a legtöbben, míg utóbbin a szintén független Abdai Zsoltra.