Öt startup jutott be a Telenor mentorprogramjába

-

A Telenor Magyarország idén júniusban hirdette meg Accelerate elnevezésű mentorprogramját, amelynek keretében öt hazai digitális startupot egyenként 150 millió forinttal támogat.


A felhívásra az előzetes várakozásokat felülmúlva több mint 140 vállalkozás jelentkezett, közülük választották ki azt az öt csapatot, amely a mobilszolgáltató cég ügyfélbázisának és infrastruktúrájának segítségével indulhat el a nemzetközi növekedés útján.

A mentorprogram keretében a kiválasztott startupok egyebek közt tesztelési és marketinglehetőségeket kapnak a Telenor-csoport 200 millió ügyfele és 1 millió nagyvállalati partnere körében. A 3 hónapos felkészítő program végén a csapatok kockázatitőke-befektetők és a Telenor mint befektető számára bemutathatják terméküket további anyagi támogatás, illetve a hazai és nemzetközi piacra való belépés reményében.

A kiválasztott projektek között található a Moow kerékpár kormányára szerelhető markolat, amely Bluetooth-kapcsolat révén értesíteni tudja a tulajdonost, valamint hang- és fényjelzést bocsájt ki, ha a kerékpárt valaki megpróbálja ellopni.

A másik nyertes, a Tickething egy olyan online piactér, amelyen koncertekre, színházi előadásokra és egyéb eseményekre szóló, feleslegessé vált jegyek cserélhetnek gazdát.

Az eSports Horizon egy olyan online szolgáltatás, amely amatőr játékosokból farag profikat, elismert eSportolók, oktatóvideók és személyre szabott tanácsok segítségével.

A KODA egy zeneoktatásra létrehozott digitális platform, amely a Kodály-módszert és annak tapasztalatait kívánja széles felhasználói körhöz eljuttatni korszerű digitális eszközökön.

Az ötödik mentorált vállalkozás a Zyntern, amely egy vállalati gyakornokok toborzását segítő online felület.