Öt pontot dobott a műlábbal visszatérő kosaras

-

A 21 éves Natasa Kovacevic lábát térd alatt amputálták 26 hónapja, miután ő is a Győr karambolozó csapatbuszán ült.


Öt pontot szerzett Natasa Kovacevic, a Győr korábbi kosarasa a Crvena zvezdában az első meccsén a balesete óta. A szerb játékos bal lábát térd alatt amputálták 26 hónapja, szerda este játszott először bajnokit azóta. Ő az első nő Európában, aki ilyen mértékű sérüléssel hivatalos mérkőzésen pályára lépett.



A 21 éves Kovacevic – több csapattársával együtt – 2013. szeptember 7-én sérült meg súlyosan, amikor a győri csapatot szállító autóbusz Kapuvárnál személyautóval ütközött. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházban vesztette életét.

A fiatal játékos – speciális protézissel – hónapok óta készült a visszatérésre, a júniusi magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokság budapesti gálamérkőzésén már pályára lépett. Azóta is edzésben volt a Crvena zvezda együttesénél, amelynek színeiben szerdán, a Studenti elleni bajnoki meccsen öt pontot dobott, együttese pedig 78-47-re győzött.

Kovacevic a 2012/13-as szezonban 14 bajnoki mérkőzésen szerepelt a belgrádiaknál, és 16,2 pontos átlagával csapata legeredményesebb játékosa volt.