Öt percet késtél Dárdai edzéséről? 76 ezer forint lesz!

Fotó: Bongarts/Getty Images / Boris Streubel

-

A Hertha BSC megbízott szakvezetője komoly szankciókkal bünteti a renitens focistákat.


Percenként 25 eurót (7600 forintot) fizetnek azok a Hertha BSC alkalmazásában álló focisták, akik elkésnek a Dárdai Pál és Rainer Widmayer megbízott szakvezetők által tartott edzésről – tudta meg az bz-berlin.de. Az NSO szemléjéből kiderül: amint a késés mértéke eléri az öt percet, onnantól percenként már 250 euróval (76 ezer forinttal) nő a büntetés összege. Ha valaki kihagyja a tréninget, 800 eurót (243 ezer eurót) fizet.


A rendetlen focista is rossz focista Dárdai szerint, így ha a játékos a pályán felejti cipőjét vagy nadrágját, akkor húsz eurós (hatezer forintos) büntetés a jussa. Ha a telefonja megcsörren egy megbeszélésen, 200 eurót (60 ezer forintot) fizet. A feleslegesen összeszedett piros lapok ezer euróba (háromszázezer forintba) kerülnek. A pénzt egyébként Sascha Burchert, a csapat cserekapusa gyűjti.

Érdekesség, hogy a Bundesligában frissen bemutatkozó (200 euró, 60 ezer forint), vagy gólt szerző (250 euró, 75 ezer forint) játékosoknak is fizetni kell a közös kasszába. Hasonló a magyar pólósoknál is akad, akiknek sütit kell vinniük első góljuk vagy válogatottságuk után a csapatnak – sőt a saját születésnapjukon is.