Öt órát veszítenek hetente az ingázók a parkolás miatt Angliában

-

Egy új felmérés szerint, amelyben 10 000 embert kérdeztek meg, az derült ki, hogy az autóval ingázók közül minden hetedik egy órával korábban bemegy a munkahelyére, csakhogy biztosan találjon parkolóhelyet.


A felmérést a brit gépjármű szövetség készítette. Az eredmény szerint a válaszadók 15 százaléka hajlandó a munkaideje kezdete előtt 60 perccel bemenni, akkor is, ha ezt a munkáltatója semmivel nem kompenzálja. Mint kiderült, az ingázó autósok csaknem 40 százaléka stresszel naponta a parkolás miatt.


A londoni autós ingázóknak, akik a munkahelyük közelében parkolnak, 25 százaléka mondta azt, hogy minden nap egy órával vagy még több idővel korábban kezdi a munkát a szükségesnél. Még a problémával legkevésbé érintett Kelet-Angliában és Skóciában is több mint 10 százalék azoknak az aránya, akik a parkolás miatt érkeznek korábban a munkahelyükre.

A felmérést végző szervezet szerint azok sem nyernek túl sokat, akik a tömegközlekedést választják, mert nekik meg a menetrendekhez kell igazodniuk, vagyis általában ugyancsak korábban kezdik a munkát.
Angliában ugyanakkor az ingázók 65 százaléka, vagyis kétharmada autóval közlekedik.