Öt gyerekét és egykori élettársát akarta felgyújtani

-


Vádat emelt az ügyészség egy tiszaroffi férfi ellen, aki fel akarta gyújtani a volt élettársát és az öt közös gyereküket.

A férfit elhagyta a párja, és magával vitte az öt kiskorú gyermeküket is, amibe ő nem tudott belenyugodni.

Az elkövető tavaly július 12-én éjfél körül Tiszaroffon az ablakot betörve bement az egykori élettársa és annak új barátja otthonába. A házban benzint locsolt szét, amit öngyújtóval akart meggyújtani, de pont ekkor fogyott ki a gáz, a szikra pedig – a férfi folyamatos próbálkozása ellenére - nem lobbantotta lángra a benzint.

A vádlott ekkor a volt élettársát bántalmazta, majd arra a fiára is rátámadt, aki segítséget próbált hívni. A helyzetet kihasználva az asszony új barátja egy vasrúddal úgy megütötte a férfit, hogy annak nyílt lábszárcsont törése lett. A harcképtelenné tett elkövető elől volt családjának tagjai elmenekültek és segítséget hívtak.


A hivatalos vád előre kitervelten, különös kegyetlenséggel több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádiratában a Szolnoki Törvényszéknél fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.