Öt góllal verte az MKB-MVM Veszprém a Mol-Pick Szegedet

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

A félidőben még kettővel, a végén már öttel vezetett a két Bajnokok Ligája-negyeddöntős magyar csapat párharcában az MKB-MVM Veszprém. A hazaiak ezzel lépéselőnybe kerültek riválisukkal szemben a rájátszás legelőkelőbb kiemelési helyéért folyó harcban.


Férfi kézilabda NB I, rájátszás:

MKB-MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged 29-24 (14-12)
  • MKB-MVM Veszprém: Mikler–Rodriquez 3, Terzic, Ilics 11/6, Schuch, Gulyás, Zeitz 10. Csere: Sulic 1, Ugalde 2, Marguc, Lékai 1, Nilsson, Iváncsik G. 1, Vezetőedző: Carlos Ortega.
  • MOL-Pick Szeged: Sierra–Parondo 3/3, Balogh 2, Bombac 3, Zubai 1, Ilyés, Vadkerti 2. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Robledo 1, Vranjes 2, Prodanovics 5/1, Ancsin 5. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 12., ill. 14. perc.
Hétméteres: 6/6, ill. 7/4.

Mindkét csapat negyeddöntős a BL-ben, a veszprémiek a francia PSG, a Tisza-partiak a német THW Kiel elleni, egy hét múlva esedékes párharcra tartottak most „főpróbát”. Nagy László kézsérülés miatt nem vállalta a játékot a hazaiaknál, a túloldalon a vakbélgyulladással kezelt Jonas Källman hiányzott.


Idegesen kezdett mindkét együttes, az első gólra a 3. percig kellett várni. A szegediek az elején többször vagy a kapufát találták el, vagy pedig volt csapattársuk, Mikler védett ziccereket. A Nagy pótlására „kirendelt” Zeitz három találatával 4-2-re meglépett az MKB, majd 6-3-nál kapust cserélt a Pick. A német légiós és a hazai hálóőr továbbra is sziporkázott, a 13. percben, 8-4-nél - amikor Zeitz már hatszor volt eredményes – kénytelen volt időt kérni a Szeged. Kettős emberelőnyük után lendületbe jöttek a vendégek, majd megkezdték a felzárkózást (10-8). Ebben segítségükre volt a sok csere, amitől hatékonyabbá vált a támadójátékuk.


Iváncsik Gergő és Lékai Máté, a Veszprém játékosai mutatják a mérkőzés végén, hogy Iváncsik ma, 2015. április 4-én lőtte a 2000. bajnoki gólját a Veszprém Arénában


A második félidőt jobban kezdte a Szeged, és újból szoros lett az összecsapás. Aztán Iváncsik Gergő bedobta 2000. veszprémi gólját, és ekkor majdnem felrobbant az aréna a hangzavarban, ráadásul Ancsin és Vranjes büntetései alatt megint nőtt az előny (18-14). A vendégektől szinte csak Ancsin jelentett veszélyt a kapura. Kőkemény volt a hazaiak védekezése, erre nem igazán volt ellenszerük a vendégeknek, ráadásul Alilovic hétmétereseket is hárított. A 49. percben 24-18-nál még egyszer időt kért a Szeged, de már nem volt visszaút a meccsbe. A folytatásban már csak a veszprémi győzelem mértéke volt kérdéses, ugyanakkor jól hajráztak a Tisza-partiak, így ha otthonukban ennél nagyobb arányban nyernek, még lehetnek középszakaszgyőztesek.Nyert a Veszprém! Harcoltunk, küzdöttünk!Köszönjük a szegediek sportszerű szurkolását!MKB-MVM Veszprém-MOL-Pick Szeged...

Posted by Pick Szeged Kézilabdacsapat on Saturday, April 4, 2015