Öt évre megkaphatja a Sziget az Óbudai-szigetet

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Nem egész évre, csak a fesztivál, valamint a Gyerek Sziget ideje alatt. Egy év 80 millió forintba kerülne.


Öt évre szóló közterület-használati megállapodást kötne a fővárosi önkormányzattal a Sziget Kft. az Óbudai-szigetre a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget tervezhetőbb megvalósítása érdekében a 2016 és 2020 közötti időszakra – az erről szóló javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés. A Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés szerint ha megszületik a megállapodás, akkor évente a megjelölt közterületek meghatározott időszakos használatáért a Sziget Kft.-nek 80 millió forint plusz áfát kell majd fizetnie.

A Sziget Kft. által benyújtott kérelem alapján az előző évekhez hasonlóan a Sziget Fesztivált évente augusztus közepén egy hét időtartamban, a Gyerek Sziget rendezvénysorozatot pedig június négy hétvégéjén rendeznék meg.

A rendezvények helyszíne az előző évihez képest annyiban módosul, hogy a Sziget Fesztivál esetében a fesztiválra érkező vendégek beléptetése, ellenőrzése célját szolgáló beléptető pontokat a fokozott biztonság érdekében nagyobb területen alakítanák ki.

A fesztiválszervező cég emellett infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtana az Óbudai-szigeten, saját költségén.