Öt év letöltendő börtönt kapott a mentősre támadó férfi

-


Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki egy mentőautóban ittasan rátámadt a mentőápolóra. Erről az MTI számolt be az ítélethirdetés után a bíróság sajtótitkárára hivatkozva.

A férfit felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a közügyektől hat évre eltiltotta a bíróság. Ezzel mérsékelte az első fokon eljáró Hajdúböszörményi Járásbíróság 7 év 6 hónap börtönbüntetést és a közügyektől 8 évre való eltiltásról szóló kiszabó ítéletét.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy a férfi tettét visszaesőként követte el. A bíróság figyelembe vette, hogy a vádlott megbánó magatartást tanúsított, bocsánatot kért a sértettől, aki ezt el is fogadta.

A férfihez tavaly áprilisban riasztották a mentőket, egy hajdúdorogi presszó előtt ráesett egy biciklitárolóra, és megsérült. A szemtanúk szerint olyan ittas állapotban volt, hogy egymaga lábra sem tudott állni.

A férfi a mentőben folyamatosan ki akarta kapcsolni a biztonsági övet, de ezt az ápolónak akkor sikerült meggátolnia. Később hirtelen kicsatolta a biztonsági övét, és egy csavarhúzóval támadta rá a mentősre. A férfit végül úgy szerelték le, hogy felcsavarták a fűtést, amitől elaludt.