Öt év börtönt kaphat a metróalagútban késsel sétáló férfi

-

Még pénteken mászott le a Móricz Zsigmond körtéri állomáson, késsel a kezében, amellyel meg is vágta magát. Egy óra esett ki a közlekedésből.


Öt évre is börtönbe kerülhet az a férfi, aki péntek este lemászott a 4-es metró alagútjába, és egy teljes megállót sétált. A Bors Online cikke szerint a férfi péntek este, egy órával üzemzárás előtt a Móricz Zsigmond körtéri állomás peronjáról ugrott le, majd sétált be az alagútba. A biztonságiak sem mertek közbelépni, mert késsel fenyegetőzött. A rendőrök csak a Gellért téri megállónál tudták lekapcsolni.

Az eset miatt aznap nem is indítottak több szerelvényt. Az egy óra kiesés a tömegközlekedés jelentős megzavarását jelentheti, amit ötéves börtönnel sújthat a törvény. Ha ezt valaki fegyverrel követi el, a büntetés öt évtől indul, és tízévnyi börtön is lehet a vége. A metró érzékelője blokkolta a sínekben futó 825 voltos áramot, de a férfi ennek ellenére is közvetlen életveszélyben volt. Ez láthatóan nem érdekelte, sőt, a késével meg is vágta magát.