Öt évet érhet rács mögött a mosószer-hamisítás

-


A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt a nyíregyházi mosószer-hamisító banda hét tagja ellen - derül ki az ügyészség közleményéből.


A csoport egy éven át különböző közismert és népszerű mosószereket hamisított és adott el úgy, hogy azzal a laikus vásárlókat megtévesztette. A mosószerek megjelenésükben a megszólalásig hasonlítottak az eredeti termékekre, a szükséges alapanyagokat, flakonokat, kupakokat, címkéket és a különféle vegyi anyagokat a házaspár férfi tagja szerezte be, míg a felesége személyesen felügyelte a munkákat és az értékesítésben is részt vett. A férfi a hamis mosószerek előállításához telephelyet bérelt és munkaerőt szerzett, ők készítették a hamis mosószert.

A NAV 2013 decemberében már tetten érte őket, de a mosószer-hamisítással ezután sem hagytak fel. Tavaly októberben buktak le újra.

Az ügyészség szerint a vádlottak cselekményükkel 10 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okoztak az iparjogvédelmi oltalom jogosultjának. Ha bűnösnek találja őket a bíróság, akár 5 év börtönbüntetést is kaphatnak.