Öt embercsempészt fogott a rendőrség

-

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya eljárás folytat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két afgán és három magyar állampolgárral szemben.


A rendőrség március 31-én két személygépjármű sofőrjét és utasait ellenőrizték az M1-esen. Hamar kiderült, hogy gépkocsikat vezető két 44 éves budapesti lakos összesen nyolc afgán állampolgárt szállított utasként - olvasható a police.hu-n.

Az ellenőrzéskor a járőrök megállapították, hogy a külföldiek nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az intézkedők a gépjárművek vezetőit és az utasokat is a helyszínen elfogták és további elszámoltatásra a megyei rendőr-főkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a két magyar sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.
A büntetőeljárásban felmerült információk alapján a nyomozók megállapították, hogy további három személy is érintett - szervezőként - a bűncselekmények elkövetésében. Fentiek alapján a rendőrök 2016. április 13-án 10 óra 30 perckor Budapest egyik bárjában egy 28 éves afgán férfit, míg egy órával később egy 58 éves magyar nőt és a társaságában tartózkodó 25 éves afgán férfit lakóhelyükön fogtak el.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatás alkalmával a nyomozók több mobiltelefon-készüléket és több ezer valutát foglaltak le. A rendőrök mindhárom személyt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.