Ősszel indulnak az amerikai turistajáratok Kubába

Fotó: Getty Images / Chip Somodevilla

-

El nem tudja képzelni, hová indítanak járatokat amerikai légitársaságok. Illetve a közelmúlt diplomáciai lépései miatt lehet, hogy el tudja képzelni, de egy szaftos meglepődést talán ér a hír: Kubába.


Az év végére több amerikai légitársaság fog rendszeres kubai járatokat üzemeltetni – írja a The Verge. Az indulási állomások várhatóan New York, Atlanta és Miami lesznek, az első elérhető célállomás pedig Havanna lesz. Az első menetrendszerűen megérkező repülőgép egy ötven éve tartó szünetet fog lezárni.

A New York Times és a Washington Post is úgy értesült, hogy kedden jelentik be a változást, miután amerikai tisztségviselők aláírják az új járatokról szóló szerződést Kubával. Kezdetben napi húsz gép érkezhet Havannába, tíz további járat pedig a sziget másik kilenc repülőterére.

A légitársaságoknak ezt követően 15 napjuk lesz benyújtani a terveiket. Az első gép várhatóan ősszel érkezik meg Kubába. Addig – ahogy az elmúlt ötven évben – turistaként nem lehet az Egyesült Államokból Kubába utazni közvetlenül.