Összejött: magyar is bokszol a Mayweather–Pacquiao gálán

Fotó: Vs.hu/Hirling Bálint / István Hajdu

-

Bedák Zsolt is ringbe lép május 2-án, a Las Vegasban sorra kerülő bokszgálán, amelynek főmérkőzését a jelenkor két legjobb profi ökölvívójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. és Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao vívja egymással. Bedákot többek közt Erdei Zsolt is elkíséri.


A Felix Promotion csütörtöki közleménye szerint az MGM Grandben rendezendő eseményen összesen hat összecsapás szerepel a programban, s ezek közül az egyik lesz Bedák Zsolté, aki a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoka. A menedzseriroda kiemeli, hogy magyar ökölvívó még soha nem bokszolt ilyen rangos eseményen, melyet az HBO élő közvetítésének köszönhetően több száz millióan láthatnak majd világszerte. Bedák ellenfele a Boksz Világtanács (WBC) kispehelysúlyú világbajnoka, a mexikói Léo Santa Cruz lesz, akivel tízmenetes csatát – nem címmérkőzést – vívhat majd.


Egész pályafutásom alatt ilyen lehetőségre vártam. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megadatott. Mindent meg fogok tenni, hogy továbbra is büszkék legyenek rám a magyar ökölvívást kedvelők.

– mondta Bedák Zsolt, aki amatőrként Eb-bronzérmet szerzett. Rácz Felix promóter úgy fogalmazott, hogy ez pályafutása eddigi legértékesebb mérkőzés-kötése. „Ez olyan, mintha egy magyar futballistát leigazolna a Bayern, a Barcelona vagy a Real felnőtt csapata és egyből lehetősége nyílna a BL-döntőben játszani. Nem volt egyszerű az amerikaiakkal megállapodni, de végül sikerült kompromisszumot kötnünk egymással” – nyilatkozott Rácz Félix.

Bedák Zsoltot négyfős szakmai stáb kíséri el Las Vegasba: Erdei „Madár” Zsolt, Philippe Fondu, Bertók Róbert és Rácz Felix.