Összejött a Dortmund–Liverpool az Európa-ligában

Fotó: Getty Images / Michael Steele

-

A negyeddöntő rangadója mellett azért a Bilbao–Sevilla sem lesz rossz párosítás


Nyonban a BL-negyeddöntők után kisorsolták az Európa-liga negyeddöntőinek párosításait is. A még talpon maradt nyolc csapat között ezúttal már nem volt sem kiemelés, sem másmilyen megkötés, azaz bármelyik két gárda szembekerülhetett egymással.

A sorsolást három spanyol, valamint egy-egy angol, cseh, német, portugál és ukrán csapat várta. A három spanyol között az előző két kiírás győztese, a Sevilla volt a legnagyobb név, de nem sokan vágytak a BL-ből érkező és az előző körben a Tottenhamet oda-vissza elkalapáló Dortmundra vagy a Manchester Unitedet búcsúztató Liverpoolra sem.


EL-negyeddöntők


Az üvegkehelyből először az egy döntőt elbukó Braga neve került elő, akik a sorozat 2009-es ukrán győztesét, a Sakhtart kapták meg. Majd jött az előbb a Napolit, legutóbb pedig a Leverkusent búcsúztató Villarreal, amely az európai kupa nyolcaddöntőjében utoljára 1992-ben járó Sparta Prahát kapta ellenfeléül.

Az Athletic Bilbao (ők is buktak már egy döntőt, 2012-ben az Atlético ellen) kapott a Valencia után egy újabb spanyol ellenfelet, méghozzá a (duplán) címvédő Sevillát, amely ahányszor eljutott a negyeddöntőig, mindig – összesen négyszer – meg is nyerte a sorozatot.

A végén felkerült a hab a tortára: ahogy megígértük, összejött a Dortmund–Liverpool-párosítás, méghozzá ebben a sorrendben. A fenti táblázatban elöl szereplő csapatok kezdik otthon a párharcokat.


Megkérdeztük, és Önök igent mondtak

Egy jó kis Dortmund-Liverpool? Jó lenne, ugye? Mindjárt meglátjuk!

Posted by VS.hu Sport on Friday, March 18, 2016

Az Európa-liga menetrendje:
Negyeddöntők: április 7. és április 14.
Elődöntők sorsolása: április 15.
Elődöntők: április 28. és május 5.