Összehívnák Simon miatt a nemzetbiztonsági bizottságot

A Fidesz parlamenti vizsgálatot akar, mert szerintük Simon Gábor hazudott a nemzetbiztonsági átvilágításakor. A főügyészség közben már három embert gyanúsít, miután egyesített több nyomozást.


A parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz jövő szerdára Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes korábbi nemzetbiztonsági ellenőrzése ügyében - közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője, a parlament szakbizottságának alelnöke. A fideszes politikus szerint Simon hazudott a C típusú vizsgálata során, ha igaz az a lapértesülés, hogy Simon Gábort az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal 2008-ban és 2009-ben is C típusú ellenőrzésnek vetette alá, ám a lap információi szerint a volt képviselő, munkaügyi államtitkár az anyagi helyzetéről kitöltött kérdőíven egyszer sem tüntetett fel külföldön vezetett bankszámlát. Németh közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén megnéznék az összes dokumentumot az ügyben, meghallgatnák a jelenlegi, szükség esetén pedig a korábbi titkosszolgálati vezetést is, valamint a nemzetbiztonságért felelős akkori minisztereket.


Háromra nőtt a Simon-ügy gyanúsítottjainak száma, miután a Központi Nyomozó Főügyészség a mandátumáról lemondott volt szocialista képviselő ellen az adócsalás, magánokirat-hamisítás és közokirattal visszaélés bűntette miatt folyó eljáráshoz egyesített más, korábban a rendőrségen indult nyomozásokat - számolt be a Nol.hu. A lap érdeklődésére Nagy Andrea ügyészségi szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy kik az új gyanúsítottak, csak annyit mondott, hogy őket még a velük szemben korábban eljáró nyomozóhatóság gyanúsította meg - olvasható az oldalon.


Charles Baudelaire: Előhang, Tóth Árpád fordítása

„És bűnünk mind makacs, igaz bánatra gyáva;
ki gyón is néhanap, jó zsíros bérre vár,
aztán vigad megint, nyakig hadd lepje sár,
s lemosni mocskaink csak ronda könny a láva.”