Összefogott az MSZP a Fidesszel a zuglói polgármester ellen

-

A zuglói fideszes és MSZP-képviselők olyan előterjesztést fogadtak el, ami Karácsony Gergely PM-es polgármestert arra kötelezi, hogy támogassa a Városliget felújítását. A polgármester vétózni akar.


A zuglói képviselő-testület nagy többséggel fogadta el azt a fideszes javaslatot, ami a Városliget felújítását támogatja. A Fidesz előterjesztését az MSZP-s képviselők szavazataival fogadták el.

A döntés értelmében a Zuglói önkormányzatnak együttműködési megállapodást kell kötnie a Városliget Zrt-vel a Városliget megújításáról. A helyi Fidesz szerint így az önkormányzatnak érdemi beleszólása lehet a projekt megvalósításába. A Fidesz külön felszólította Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd Magyarországért zuglói polgármesterét, hogy kösse meg az együttműködési megállapodást.

Karácsony Gergely a Facebookon így reagált a döntésre: "Nem találom a szavakat". A polgármester szerint a kampányban arra szövetkeztek az MSZP-vel, hogy közösen megvédik a Városligetet. Karácsony Gergely azt írja: "Természetesen élve a törvényi adta lehetőséggel megvétózom a döntést. Remélem, meggondolják magukat!"