Összedörgölőzött két Ryanair-gép Dublin repterén

Fotó: AFP / PHILIPPE HUGUEN

-

Már vizsgálják, hogy mégis miként történhetett meg, hogy a dublini repülőtéren szerda reggel két Ryanair-gép összetalálkozott. A balesetben senki nem sérült meg, mivel a két guruló jármű csak éppen, hogy érintkezett egymással: az egyik szárnya megkarcolta a másik farokrészét. Emiatt mégis több Ryanair-járat késését jelentették be.


Az incidens után azonnal leszállították az Edinburgh-be és Zadarba induló gépekről az utasokat, akik másik járatokon folytathatták útjukat. A légitársaságnak egy járatát sem kellett az említett kettőn kívül törölnie, viszont a délelőtti órákban több gép késését is bejelentették -írja az independent.ie. A Ryanair azonnal elnézést kért az okozott kényelmetlenségekért.


Egyelőre még vizsgálják, hogy miért fordulhatott elő, hogy a két gép ennyire közel került egymáshoz. Az eset ráadásul kísértetiesen hasonlít egy tavaly októberi eseményhez, az erről készült képeken jól láthatók az ütközés okozta sérülések is. Hat hónapon belül a dublini reptéren tehát már ez a második ilyen baleset.Április elsején eddig különösen sok minden történt az említett repülőtéren. Ugyancsak reggel a Bécsbe tartó Aer Lingus járatának vissza kellett fordulnia a reptérre, mert a pilóta műszaki problémákat észlelt már a levegőben. Kiemelték, hogy elővigyázatossági okokból szálltak le, tényleges vészhelyzet nem volt, az utasok hamarosan folytathatták útjukat Bécsbe.