Összedőlt egy hétemeletes épület Kenya fővárosában

Fotó: AFP / JOHN MUCHUCHA

-

A lakosság is bekapcsolódott az eltűntek keresésébe, miután egy hétemeletes épület összedőlt Nairobiban.


Összeomlott egy hétemeletes épület Nairobiban hétfő éjszaka. Néhány embert még mindig keresnek a romok alatt. 121 embert pillanatokkal azelőtt mentettek ki az épületből, hogy összedőlt volna - írja a BBC.


Engedély nélküli ház

Szemtanúk azt mondták, az épület falain repedések keletkeztek, nem sokkal később pedig összedőlt az egész ház. A mentőegységek több, mint száz emberrel dolgoznak, de legalább öt ember még mindig a romok alatt rekedt, köztük egy édesanya a három gyermekével. Tizenöt embert eltűntként keresnek.
A lakók többségének sikerült időben elhagyni a házat, viszont néhányan még visszamentek az értékeikért, amikor a baleset történt.
A lakhatás egy súlyos probléma Nairobiban, ahol sokan élnek nyomornegyedekben. Nagy igény van új házak építésére, a kivitelezők pedig sokszor elsiklanak a szabályozás felett. Áprilisban is összedőlt egy lakóház egy nagyobb eső után, tavaly pedig egy hatemeletes épület összeomlása miatt halt meg 52 ember. A Star Magazin szerint a hétfőn összedőlt épület 2007-ben épült, pontos tervek és engedélyek nélkül.