Trump nem hiszi, hogy aszály lenne, és vizet ígért a farmereknek

Fotó: AFP / NICHOLAS KAMM

-

San Diegóban összecsaptak a republikánus jelölt hívei és ellenfelei. A rendőrség 35 embert őrizetbe vettek.


A San Diegó-i rendőrség 35 embert vett őrizetbe. Donald Trump támogatói és az ellentüntetők kövekkel és vizes palackokkal dobálták egymást. A városi kongresszusi központ előtti téren megtiltották a gyülekezést - írja a BBC.

Az összetűzések Trump nagygyűlése után kezdődtek, amikor a két tábor szemtől szemben találkozott. Rohamrendőrök tucatjai választották szét őket, az ellentüntetők pedig vizes palackokkal szórták meg őket. A rendőrök ezután kiszorították a tömeget a kongresszusi központ előtti térről.

A mexikói határhoz közel városban Trump a június 7-én esedékes kaliforniai előválasztásra készülve tartott nagygyűlést. A milliárdos vállalkozó, a republikánusok várható elnökjelöltje kampányában többször kijelentette, hogy falat építene az USA és Mexikó határán. San Diego lakosságának harmada latino, és a naponta százezren kelnek át legálisan a határon.

Trump megdicsérte a rendőrség munkáját, amiért megakadályozta, hogy “a gengszterek megzavarják” a nagygyűlést.Van víz

Korábban Trump Fresnoban járt, ahol azt mondta, hogy “nincs aszály”. Kaliforniában 4 éve nem volt ekkora szárazság. Trump találkozott a helyi farmerekkel, akik arra panaszkodtak, hogy nem tudják öntözni a növényeket. “Nem értik. Senki sem érti. Nincs aszály” - mondta Trump. “A vizet az óceánba engedik.”

Trump arra célzott, hogy környezetvédelmi okokból a Sacramento folyó vizének egy részét hagyják az óceánba folyni, így óvva a veszélyeztetett fajokat. Ha elnök lesz, biztosítani fogja a vizet a farmereknek, hogy ismét zavartalanul öntözhessenek - mondta Trump.