Összeáll Prince egyik volt zenekara, a Revolution

Fotó: AFP / MARK RALSTON

-

Videóban jelentették be.


Újra összeáll és számos koncertet fog adni Prince egykori együttese, a Revolution, amely Purple Rain korszakában játszott együtt a múlt héten elhunyt amerikai énekessel.

Mark Brown basszusgitáros és Wendy Melvoin gitáros a Facebook és a Twitter közösségi oldalakon közzétett videoüzenetben jelentette be, hogy "három-négy napot közösen eltöltve, Prince elvesztését gyászolva arra az elhatározásra jutottunk, hogy ismét kiállunk a színpadra és lenyomunk néhány show-t".

A videó az együttes öt tagját - Melvoint, Brownt, Lisa Coleman és Matt Fink billentyűsöket és Bobby Z dobost ábrázolja egy kanapén ülve.

A Revolution Prince szülővárosában, Minneapolisban alakult, és 1979-től játszott együtt az énekessel koncerteken és lemezfelvételeken, köztük a Purple Rain album elkészítésén. A banda 1986-ban oszlott fel. Az üzenetben nem szóltak arról, mikorra tervezik a koncerteket, Melvoin csupán annyit írt, "hamarosan találkozunk."

Prince múlt csütörtökön hunyt el Minnesota külvárosában, Chanhassenben álló Paisley Park stúdiójában, amely egyúttal otthona is volt. Az 57 éves sztár halálának okát az első halottkémi szemle és boncolás nem tudta megállapítani, a vizsgálat teljes lezárása azonban még hetekbe telhet. A rendőrség szerint esetleges öngyilkosságnak nincs jele.