Oscar-esélyes az Agymanók

Forrás: Cannes Film Festival

-

Az Agymanók nyerte el az Annie-díjat a legjobb animációs film kategóriában, és bezsebelte további nyolc kategóriában az animációs filmeket jutalmazó elismerést.


A Pixar stúdió filmjét tíz kategóriában jelölte díjra a Nemzetközi Animációs Film Társaság (ASIFA), és csak egyetlen kategória esetében távoztak üres kézzel az alkotók.

Az Agymanók legnagyobb vetélytársa a Pixar másik filmje, a Dinó tesó volt, amely szintén tíz jelölést kapott a Los Angelesben szombaton átadott 43. Annie-díjra.

A legjobb animációs filmek mezőnyében az Agymanók és a Dinó tesó mellett az Anomalisa, a Snoopy és Charlie Brown, valamint a brit Shaun, a bárány - a film című alkotások versenyeztek.

Az ASIFA kaliforniai szervezete, az ASIFA-Hollywood egy új kategóriát is létrehozott a független animációs filmek számára. Ebben a mezőnyben a brazíliai Boy and the World című filmnek ítélték oda az Annie-díjat.

Az ASIFA kaliforniai szervezete által évente odaítélt Annie-díjakat rendszerint az animációs Oscar-díjak megbízható előrejelzőjének tartják.