Orvoshiány miatt állt a betegfelvétel a dél-pesti kórház osztályán

-

Januárban több orvos is otthagyta a dél-pesti kórház pszichiátriáját, ami miatt egy ideig nem volt kapacitás újabb betegek ellátására. A betegfelvétel a napokban indult újra – tudta meg az RTL Klub Híradója.


A dél-pesti kórház pszichiátriáján rejtett kamerás felvételeket készített a csatorna stábja. A felvételeken egyértelműen látszik, hogy az intézmény régen volt felújítva, a mosdó penészes, a plafon beázott, a zuhanyzók sem függönnyel, sem fallal nincsenek elválasztva. A kórtermekben régiek a nyílászárók, ahogy a bútorok is, de talán ennél is nagyobb baj, hogy az év elején egyszerre több orvos is felmondott az osztályon. Ezt korábban már a Pszichiátriai Társaság elnöke is megerősítette az RTL-nek, most azonban a kórház dolgozói is beszámoltak a munkaerőhiányról.


Bár a kórház két hete még azt írta közleményében, hogy az orvoshiány ellenére is zavartalanak a betegek felvétele a pszichiátrián, a riportból az derül ki, hogy a hat orvos felmondása miatt nemcsak az ellátás akadozott, de leállt egy időre a betegfelvétel is. Utóbbi állítólag a napokban indult újra.A pszichiátriai társaság számításai szerint hétszáz praktizáló pszichiáter van az országban, de dupla ennyi kellene, de ápolóból is nagy a hiány.