Orvosa erőszakolta meg az indiai kamaszlányt, az abortusz ki van zárva

Fotó: AFP / PEDRO UGARTE

-

Elutasította a gujarati bíróság az apa kérelmét, aki öt hónapos terhes lánya abortuszát akarta engedélyeztetni. A 14 éves lányt saját orvosa erőszakolta meg.


A bíróság az indiai törvényekre hivatkozott, amelyek értelmében 20 hetesnél idősebb magzatot nem lehet elvetetni. A 14 éves lány ügyvédje szerint azonban a család túl szegény ahhoz, hogy képes legyen gondoskodni a születendő gyerekről, emiatt még gondolkodnak rajta, hogy megpróbálják felsőbb jogi fórumokon kiharcolni az abortusz lehetőségét.


Az ügyben eljáró bíró, Abhilasha Kumari elismerte, hogy nehezen hozták meg az ítéletet, de végül úgy döntöttek, nem számít, milyen körülmények között fogant a gyerek. „Bármilyen traumák is érték az anyát, a gyermek nem tehet semmiről” – fogalmazott a bíró.

A kamaszlány azután esett teherbe, hogy februárban ellátogatott az orvosához, aki elaltatta, majd megerőszakolta őt. A rendőrség már őrizetbe vette az erőszaktevőt.

Áprilisban ugyancsak a gujarati bíróság utasította el egy 24 éves, hat hónapos terhes nő abortuszkérelmét, akit csoportosan erőszakoltak meg. Az áldozat végül megszülte és örökbe adta a gyereket.