Őrült késelt Ausztriában

-

Egy pszichésen zavart férfi két utast késsel súlyosan megsebesített egy vonaton az ausztriai Vorarlberg tartományban kedden reggel.


A támadás reggel fél hét körül történt a Bregenz város felé tartó helyi vonaton, a feldkirchi járásban, Sulz település előtti megállónál. A hatvanéves német elkövetőt még a vonaton elfogták. Mivel ellenállt, a rendőrök gázspray-t vetettek be. A férfi nem bevándorló volt.

Az elkövető a vele szembe ülő 19 éves fiút szúrta meg a hasán és a hátán, majd egy 17 éves fiút a nyakánál sebesített meg. A két sérültet kórházba szállították. A vonaton tartózkodó többi utast sokkolták a történtek. Útjukat később vonatpótló járattal folytathatták.

A rendőrség vizsgálatot folytat az ügyben, azonban egyelőre kizárták, hogy a támadásnak köze lehetne a hétvégén Svájcban történtekhez, amikor egy férfi a vonaton késsel és gyúlékony folyadékkal utasokra támadt. A svájci férfi több embert késsel megsebesített, köztük egy hatéves gyereket is. Az egyik áldozat belehalt sérüléseibe, és életét vesztette a súlyosan megsebesült támadó is.