Őrült ez a liga, csoda, amit csinálunk

Fotó: AFP / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET

-

Claudio Ranieri, a Leicester City vezetőedzője szerint annyira kiegyensúlyozott az angol labdarúgó-bajnokság, mintha egyik csapat sem akarná megnyerni.


Az előző idényben a kiesés ellen küzdő Leicester a mostani szezonban sokáig listavezető volt, és bár 19 fordulót követően a második helyen áll, de az éllovas Arsenalhoz hasonlóan 39 pontja van. Ranieri kedden, a Manchester City elleni gól nélküli mérkőzés után beszélt a mezőny kiszámíthatatlanságáról.

„Nagyon őrült ez a liga. Az élcsapatoknak folyamatosan magas szintű teljesítményt kell nyújtaniuk, ezért néha úgy tűnik, mintha senki nem akarná megnyerni a bajnokságot. Ez nagyon furcsa - kezdte a 64 éves olasz edző. – Nincs könnyű dolgunk, de szeretnénk mindenkivel felvenni a versenyt. Csoda, amit csinálunk.”


A Manchester City sem tudta legyőzni a Leicestert


Ranieri kiemelte, hogy csapata eddigi szereplésén kívül azzal különösen elégedett, hogy több kiváló ellenfelüktől sem kaptak gólt. „A Liverpooltól elszenvedett vereség után ismét nagyon jól teljesítettünk, jól játszottunk. A második félidőben láttam, hogy összejöhet a győzelem, ezért küldtem be még egy csatárt.”

A Leicester szombaton az újonc Bournemouth csapatát fogadja.