Őrült büntetőpárbaj döntött az Atlético–PSV meccsen

-

Egyik keddi BL-nyolcaddöntőn sem született gól, a ManCity ezzel simán továbbment, az Atlético–PSV viszont a nyolcadik 11-es körben dőlt el.


Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:
Manchester City–Dinamo Kijev 0-0
Továbbjutott a City 3-1-el.

Atlético Madrid–PSV Eindhoven 0-0, 11-esekkel 8-7
Továbbjutott az Atlético 0-0-al.

Két visszavágót rendeztek kedden a BL nyolcaddöntőiben. A ManCity a 3-1-es előnye birtokában nem strapálta magát túlzottan a Dinamo Kijev ellen, az ukránoknak kellett volna egy szikrázóbb meccset kicsiholniuk ebből, de nem tudtak.

Két dolgot kell feltétlenül említeni: Olekszandr Sovkovszkij, a Dinamo kapusa a BL történetének harmadik legidősebb játékosaként védett 41 évesen, méghozzá kapott gól nélkül. A másik egy lehangolóbb tény: még egy első fordulós Ligakupa-meccsre is többen kíváncsiak Angliában.Büntetőt alig hibáztak

Az Atlético–PSV 0-0-ról folytatódott, és bár itt is, ott is láttunk nagy helyzeteket, gólokat nagyítóval sem. A második félidő derekán a PSV lőtt egy nagy kapufát, a kipattanót nem sikerült bekotorni, de ez volt a párharc legnagyobb helyzete. A PSV 2008 decemberében lőtt legutóbb kapufát a BL-ben, akkor a Liverpoolnak.

Persze ennél fontosabb, hogy egy Madridban szerzett góllal nagyon közel kerültek volna a továbbjutáshoz a hollandok, de maradt a 0-0, jöhetett a hosszabbítás. Ez volt a BL történetének első 0-0-s nyolcaddöntője 180 perc után. És ahogy az várható volt, a hosszabbítás sem hozott gólt.A büntetőknek már a PSV futhatott neki optimistábban, mert esélytelenebb volt a párharc előtt, és mert jobb volt a mérlege az európai kupameccsek szétlövéseiben (az Atlétinek 1-2, a PSV-nek 3-1).


Az első öt párban senki nem hibázott, bár Saúl lövése elég necces volt, Zoet beleütött, de a labda becsorgott a kapuba. Nem rontott a nyolcadik körig senki, amikor aztán a 118. percben becserélt Luciano Narsingh a felső lécre bombázott, majd Juanfran a kapuba, ezzel büntetőkkel 8-7-tel továbbjutott az Atlético, amely először ejtett ki holland csapatot.