Ortega: Még nem dőlt el, Ilić megy-e Barcelonába

Fotó: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

Carlos Ortega vezetőedző szerint az idei Veszprém sokkal jobb és egységesebb a tavalyinál, ezért elérhető számára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-győzelem.


A spanyol tréner a DigiSport hétfői Reggeli Start című műsorában elmondta, csapata sokat fejlődött az elmúlt egy évben, ezért játékosaival idén meg akarják nyerni a négyes döntőt. Kiemelte, a május 30-31-i kölni Final Fourba a négy legerősebb csapat jutott be, amelyek között a pillanatnyi teljesítmény dönt majd. Nem fog segíteni, hogy hétvégén válogatott meccsen lesérült a Veszprém irányítója, Carlos Ruesga.

A THW Kiel elleni elődöntővel kapcsolatban Ortega megjegyezte, hogy a német csapat jelenleg futásban gyorsabb a Veszprémnél, de azon dolgoznak, hogy ez a mérkőzésen majd másképp alakuljon. Emellett azt tartja még fontosnak, hogy a kapusteljesítmény is javuljon a magyar bajnoknál, és bízik a szerencsében is.

Ortega szerint a Kiel mellett szól, hogy a németek játszhatnak szinte hazai pályán, de bízik a veszprémi szurkolók támogatásában. Hozzátette: a stratégia kidolgozásában figyelembe veszi a német csapat ellen a negyeddöntőben elbukott Szeged mesterének, Juan Carlos Pastornak a véleményét is.

A tréner úgy véli, hogy csapatának az egység a legnagyobb erőssége. Az interjúban utalt rá, még nem dőlt el, hogy Momir Ilić a nyáron Barcelonába távozik-e, de a Veszprém mindent megtesz a gólerős szerb átlövő megtartásáért.

A másik ágon a lengyel Kielce és a Barcelona találkozik a május 30-i elődöntőben.