Ortega: Erősen kötődöm Magyarországhoz

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

Meglepetéssel fogadta a Veszprém döntését, de vita nélkül vette tudomásul Carlos Ortega, hogy a továbbiakban nem lehet a magyar kézilabda bajnokcsapat, a BL-ezüstérmes MVM Veszprém edzője. A „hogyan tovább"ról a Telekom Sporthír Szolgálat kérdezte.


„Természetesen sajnálom, hogy a klub szerződést bontott velem, de ha így döntöttek, azt el kell fogadnom. Továbbra is sok szál fűz Magyarországhoz, például a gyermekeim itt tanulnak. Számukra is megfelelő megoldást kell keresnem, hogy a tanulmányaikat zökkenőmentesen folytathassák. Várhatóan decemberig Magyarországon maradunk, addig mindennek rendeződnie kell” – nyilatkozta a szakember, akivel tavaly novemberben még szerződést hosszabbítottak 2017 júniusáig.

A titoktartás a klubot és a spanyol edzőt is kötelezi, de biztosra lehet venni, hogy az Ortega családnak év végéig nem lehetnek egzisztenciális jellegű gondjai. Békével búcsúzott a klubjától, ezt bizonyítja, hogy a hétvégén méltó módon köszönnek majd el tőle.

Ortega – aki játékosként BL-, KEK-, EHF-kupa és Európai Szuperkupa-győztes is volt –, Veszprémbe kerülése előtt a saját hazájában igazán figyelemre méltó eredménnyel nem tudott kirukkolni, azaz a Veszprém és annak sztárjai javították igazán a renoméját.

Kérdés, más klubok mennyire taksálják majd a Veszprémmel elért sikereit, a magyar bajnoki és kupagyőzelmeket, a SEHA-liga megnyerését, és a legutóbbi Bajnokok Ligája-ezüstöt. Idény közben ritkán, cserélnek edzőt a nagyobb klubok, de nem kizárt, hogy a szabaddá vált Ortegára valamelyik német, spanyol vagy francia együttes lecsap majd.