Országos figyelmeztetés az eső miatt

Fotó: AFP / BORYANA KATSAROVA / AFP / BORYANA KATSAROVA

-

Rengeteg csapadék hullik a nyakunkba, és még a szél is viharos lesz. Nagyon ősz van.


Az eső és a szél miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai szolgálat. Az intenzív záporokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A Dunántúlon viharos erejű szél lesz.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken erősen felhős, borult lesz az ég. Napközben a csapadéktömb tovább terjeszkedik északnyugat-nyugat felé, délután az Alföldön lehet átmeneti csapadékszünet.

A hőmérséklet csúcsértéke mindössze 17 fok körül alakul: a tartósan esős tájakon 15 fok alatt marad, keleten lehetnek még 20 fok feletti maximumok. A közlekedés időjárási feltételei rosszak lesznek, hiszen sokfelé vizesek lesznek az utak, erős lesz az oldalszél, és vízátfolyások alakulhatnak ki. Hidegfront várható.

Szombaton újabb csapadéktömb sodródhat hazánk térsége felé, így továbbra is számíthatunk esőre, záporra. Jelentős csapadék eshet. Az északias szél változatlanul erős, nyugaton viharos lesz. Kellemetlen, igazi szürke, őszi időre van kilátás. A hőmérséklet mindössze 13 és 19 fok között alakul.

Vasárnap hajnalban és reggel még többfelé, majd egyre kevesebb helyen fordul elő újabb eső, záporeső. Napközben megszűnik a csapadék, és lassan-lassan megkezdődik a felhőzet felszakadozása. 15 és 21 fok közötti, hűvös őszi idő valószínű.