Oroszország nyerte a hokivébét

Fotó: AFP / ALEXANDER NEMENOV / AFP / ALEXANDER NEMENOV

-

Finnország ugyan ráijesztett Oleg Znarok csapatára, de a címvédő érvényesítette erőfölényét a minszki döntőben.


A mutogatós szövetségi kapitánya nélkül játszó orosz válogatott magabiztos győzelmet aratott Finnország ellen a Fehéroroszországi világbajnokság döntőjében. Bár az oroszok vezető gólja után a remekül hokizó finnek fordítani tudtak a második harmad elejére, Ovecskinék még a középső játékrészben vissza tudták fordítani az állást a maguk javára, előnyüket pedig tovább növelték a záró játékrészben. Az orosz válogatott négy emberelőnyös gólt szerzett összesen, vagyis megbosszulta magát a finnek rengeteg bután, könnyelműen odaajándékozott kiállítása. A Szocsiban bekövetkezett, finnek elleni bukta után Oroszország megérdemelten, egyértelműen a torna legjobb csapataként nyerte meg a világbajnoki címet.


Oroszország–Finnország 4–2

Gólszerző: Sirokov 10:45 (Zaripov, emberelőnyből), Ovecskin 27:34 (Sipacsjov), Malkin 35:36 (Zaripov, ee), Zaripov 44:24 (Sirokov, ee), Tyihonov 55:53 (Kutuzov, Kuljomin ee), ill. Pakarinen 19:57 (Lehterä), Palola 26:51 (Jormakka, Lehterä, ee) Kiállítások: 12 ill. 28 perc


A 3. HELYÉRT

Svédország–Csehország 3–0 (2–0, 0–0, 1–0) G.: Lindström 4:28 (Andersen, Moller), Hjalmarsson 15:44 (Ekholm, Danielsson), Backlund 48:22 (Gustafsson, Lindström)