Orosz katonák haltak meg Szíriában

-

A terroristák aknavetőkkel támadták az orosz konvojt.


Az Iszlám Állam támadása végzett két orosz katonával Szíriában – közölte a moszkvai védelmi minisztérium. A dzsihadisták a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban aknatűz alá vették az oroszok konvoját. Az áldozatok a konvojt kísérő szerződéses katonák voltak. Egyikük a helyszínen életét vesztette, a másik kórházban halt bele sebesüléseibe.

A védelmi minisztérium néhány órával korábban jelentette be, hogy a szíriai hadsereg az orosz légierő támogatásával sikeresen nyomul előre a tartományi székvárosnál, amelyet évek óta tartanak ellenőrzésük alatt a dzsihadisták.

A kormányerők által ostromlott Deir-ez-Zór azon városok egyike, amelyekbe szíriai és iraki területeinek elvesztése után az Iszlám Állam visszavonult. Ez az Iszlám Állam utolsó fellegvára Szíriában.

A szíriai válság 2011 márciusában békés kormányellenes tüntetésekkel kezdődött, a konfliktus azonban sokszereplős polgárháborúvá fajult, amely az elmúlt hat és fél évben százezrek életét követelte, és menekültsorba juttatta a 22 milliós ország lakosságának mintegy felét.